Az nemzetközi EESTEC workshopok során az Európa minden tájáról összegyűlt hallgatók egy héten keresztül egy kiválasztott szakmai (mérnöki vagy informatikai) témakörről tanulhatnak előadások, gyakorlati foglalkozások, céglátogatások és laborgyakorlatok keretein belül, miközben a fogadó város egyetemét és kultúráját is megismerhetik.

Alább olvashattok az általunk, Budapesten szervezett workshopokról, az aktuális külföldi utazási lehetőségeket pedig ITT nézhetitek meg.

THE BIG DATA THEORY

2017 októberében egyhetes EESTEC workshopot szerveztünk The Big Data Theory címmel, ahol a külföldi és magyar hallgatók belekóstolhattak a Big Data, a Data Mining és a Machine Learning világába, és a hét végi hackathonon az előadásokon megszerzett tudást a workshop csapatos projektfeladatában gyakorlatban is hasznosíthatták.

Főszervezők: Bényei Dániel, Mészáros Kinga, Nagy Dominika

Szakmai koordinátor: Mák József

A workshop honlapja: http://bigdata.eestec.hu

ETHICAL HACKING #2

2015 március végén került megrendezésre az Ethical Hacking #2 workshop, amely egy Advanced Skills Workshop volt, azaz az EESTEC legerősebb szakmai programmal bíró eseményei közé tartozik. Az előadások központi témája a Hackelés és IT biztonság volt hazai és külföldi előadók előadásaival, gyakorlataival.

Főszervező és szakmai program: Vogel Erik

EESTEC CONFERENCE 2014

Human Inspired Technology

2014 január végén rendeztük meg az EESTEC első tudományos konferenciáját, amely publikációs lehetőség volt a hazai és nemzetközi EESTEC-esek számára egyaránt. A konferenciára fiatal külföldi előadókat hívtunk, hogy ezzel népszerűsítsük a tudományos pályát és a PhD programokat is.

Főszervező: Gazda Ádám, Lakner Tamás

Scientific Program: Bohn András, Fülöp Tamás

A konferencia hivatalos oldala: http://conference.eestec.hu

TANDEM

Technology ANd DEsing in Motion

A TANDEM (Technology ANd DEsign in Motion) 2012 nyarának végén került megrendezésre, és egy izgalmas, az év egyik legjobb worshopjának tartott eseménye volt. A résztvevő EESTEC-eseknek prototípus projekteket kellett készíteniük az akkoriban még újdonságnak számító Microsoft Kinecttel, a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem hallgatói csoportjával közösen. Az elkészült művekből némelyike kiállításon is részt vett.

Főszervező: Divák Ádám, Gazda Ádám (MAVE), Csernátonyi Fanni, Ferth Tímea (CSEKK)

COMPUTER INTEGRATED SURGERY

A CIS tulajdonképpen az első igazi Advanced Skills Workshop volt az EESTEC-en belül. Budapest ezzel a workshoppal mutatta meg, hogy mennyire komoly, de ugyanakkor az EESTEC spiritet maximálisan hordozó workshopokat lehet rendezni. A SOTE-t is bevonva a szakmai programba, az első interdiszciplináris programunk volt, melyet aztán számos másik követett (TANDEM, EESTEC Conference 2014, BeeSmarter).

Főszervező: Divák Ádám

Szakmai program: Haidegger Tamás

ETHICAL HACKING

Az Ethical Hacking egy izgalmas workshop volt, melyen támogatóinknak köszönhetően mintegy 60 budapesti egyetemista is folyamatosan részt vehetett a 20 külföldi EESTEC-es mellett. A program szakmai háttere egy igazán jól összeállított program volt, míg az EESTEC spirit maximálisan érvényesült az egész hét alatt.

Főszervező: Laczkó Péter