Alakítsd velünk a jövőd!

A MAVE 1986-ban alakult azzal a céllal, hogy a mérnökhallgatók ismereteit bővítse, látókörét szélesítse. Alapításától tagja az Európai Villamosmérnök-hallgatók Egyesületének (Electrical Engineering STudents European assoCiation, EESTEC). A non-profit diákegyesület kezdetben főként rövidtávú diákcseréket szervezett, amelyek keretében Magyarországon kalauzolta el a külföldi kollégákat.

Az EESTEC egyik legjobb helyi szervezeteként tartanak minket számon. Alapelveink azonban változatlanok: célunk, hogy a MAVE a fiataloknak egyedülálló élményeket és lehetőségeket nyújtson:

  • szakmai tanfolyamok,
  • szakmai versenyek,
  • soft-skill tréningek,
  • szakmai feladatok,
  • külföldi utazások,
  • kapcsolatiháló növelése,
  • erős baráti közösség.

Legyen szó nyári vízitúráról, izzasztó, de érdekes programozó versenyről, elismert szakemberek előadásairól, nemzetközi konferenciáról vagy életre szóló barátságokról, a MAVE minden lehetőséget megad rá. A szélesebb körben vett diákságból évente többszázan vesznek részt programjainkon és több, mint félszázan utazhatnak külföldre EESTEC partnerszervezeteink rendezvényeire.

Hazai egyesületünk munkáját számtalan hazai és nemzetközi támogatónk ismeri el. Az utóbbi évek nagyszabású és sok esetben egyedülálló eseményeivel ismertségünk folyamatosan nő, amivel a lehetőségeink is folyamatosan növekednek. Mindez azonban semmit nem érne, ha tagságunk komoly szakmai teljesítményei mellett nem maradt volna meg kötetlen baráti társaságnak, amelynek tagja lenni nemcsak lehetőséget, hanem örömöt is jelent.

Munkamódszerünk az erős csapatmunka, melyben új munkamódszereket és lehetőségeket is folyamatosan igyekszünk kipróbálni, alkalmazni, ezáltal folyamatosan fejlődni.

A MAVE egy dinamikus szervezet, fontosnak tartjuk a fejlődést, megújulást. Új tagokat, új ötleteket bármikor szívesen fogadunk, értékeljük az önkéntességet.

Tagjaink főként a BME, ELTE, Óbudai Egyetem, valamint a Pázmány hallgatói, de számos más egyetem és szak hallgatói segítették korábban is és most is munkánkat. Támogatjuk a vidéki intézményekben alakuló helyi közösségeket is, hogy átélhesse az EESTEC spiritet vidéki hallgatói közösség is.

Fontosnak tartjuk más non-profit civil szervezetekkel való együttműködést, így  az EESTEC mellett, a Felsőoktatási Diákszervezetek Egyesületének (FDE) tagjai, míg a Hírközlési és Informatikai Tudományos Egyesületnek (HTE), a Neumann János Számítógép-tudományi Társaságnak (NJSZT) és az IEEE-nek (Institute of Electrical and Electronics Engineers) együttműködő partnerei vagyunk.

AMIRE BÜSZKÉK VAGYUNK

Challenge24 – Nemzetközi 24 órás Programozóverseny – http://ch24.org

Kétfordulós nemzetközi hírű programozó versenyünk, melyen a világ legjobb programozói rendszeresen résztvesznek. Évente több száz csapat online részvételével rendezzük meg, s 30 csapot hívunk meg a budapesti döntőre a világ minden tájáról. A versenyt minden év május 1-e előtt, vagy utáni hétvégéjén tartjuk.

BeeSmarter- 24 órás Mobil Programozó és App Designer Csapatverseny – http://beesmarter.org

Az első verseny, melyet kifejezetten a mobil platformra találtunk ki a Pázmánnyal közösen. 2013 óta megrendezett versenyünk sok szempontból úttörő, hiszen a programozó csapatoknak, teljesen más gondolkodású designer csapatokkal is folyamatosan együtt kell működniük.

Szakmai hetek (Workshopok)

Az EESTEC keretein belül minden évben szakmai hetet rendezünk, ahol a jó egyensúlyt megtalálva egy szakmai terület elméleti és gyakorlati feldolgozása mellett, az európai résztvevők megismerkedhetnek Magyarország nevezetességeivel is. 2014-ben mi rendezhettük meg először az EESTEC tudományos konferenciáját. Saját workshopjainkról itt olvashatsz bővebben, külföldi partnerszervezeteink programjairól pedig itt.

Tanfolyamsorozatok

SAP tanfolyam

2006 óta rendezünk SAP tanfolyamot, az SAP Hungary segítségével. Az előadás-sorozatot teszt zárja, mely után a 40 legjobban teljesítő résztvevőnek lehetősége nyílik egy egyhetes intenzív géptermi képzésre, ahol a cég hivatalos tanúsítványát szerezhetik meg.

ORACLE tanfolyam

2007-2012 között az Oracle Hungary Kft-vel együttműködve minden félévben különböző témájú szeminárium-sorozat keretében lehet megismerkedni a cég technológiáival, melyet több hetes gyakorlati kurzus zárt le azok számára, akik az év végi vizsgán jól szerepeltek. Legnagyobb sikerünknek azt tartjuk, hogy közrejátszhattunk abban, hogy a BME-n és az ELTE-n is hivatalosan felvehető választható tárgy lett.

MorganStanley

A MorganStanley amellett, hogy több más programunkat támogatta, két éven keresztül előadókkal és rendkívül szakmai előadássorozatokkal segítette a banki informatika iránt érdeklődő hallgatókat.

Az elmúlt tíz évben a fenti három cég mellett még a GE, a KFKI (T-Systems), pwc részvételével is sikeres, nagylétszámú előadásokat, sorozatokat szerveztünk.

Mérnökhallgatók klubja – Projektmenedzsment, esettanulmányok

A versenyszféra vezetői rendszeres előadásokon adják át azokat a tapasztalataikat, amelyek nem részei az egyetemi képzésnek.