Lehetőség. Neked.

EESTEC LC Budapest

Electrical Engineering Students’ European AssociationMagyar Villamosmérnök- és Informatikus-hallgatók Egyesülete

szakmaiság / külföld / karrier / önképzés / barátság

POWER YOUR FUTURE!

AKTUÁLIS

Hungress összefoglaló

November 11-18 között zajlott le az EESTEC Őszi Kongresszusa, amit ezúttal mi, EESTEC LC Budapest rendeztünk meg. Ez a kongresszus, más néven Congress az EESTEC egyik legfontosabb eseménye, melyen 21 ország képviselői vitatják meg az elmúlt évet, és hoznak döntéseket a jövőre vonatkozóan.

Az esemény dizájnja is szorosan kapcsolódik a témához. Egy ilyen nemzetközi egyesületben alapvető fontosságú és külön motiváló faktor a különböző kultúrák megismerése. Úgy gondoltuk, hogy mi sem tudná a külföldi hallgatókat jobban közelebb hozni a magyar történelemhez, gyökerekhez, mint a Csodaszarvas legendája. Ez figyelhető meg az esemény logóján is: a Csodaszarvas és az őszi természet.

Több mint 70 külföldi EESTEC-est fogadtunk vendégül a Congress résztvevőjeként. Ez a szám a hétvégére, az International Motivation Weekend-re elérte a 100 főt is. Hétfőtől péntekig napi rendszerességgel közgyűlések  zajlottak, amelyen 33 helyi szervezet képviseltette magát. Ezalatt az EESTEC aktuálisan legfontosabb témáiról volt szó. Ilyen témák voltak a nemzetközi csapatok jelentései, szabályzat módosítási javaslatok, és egyéb fontos döntések, amelyeket a nemzetközi vezetőség tárt a képviselők elé megvitatásra vagy szavazásra.

November 13-án délután Open Day-t rendeztünk a BME I épületének aulájában. A fő témánk a Smart City volt. Ezen az eseményen az Autumn Congressre érkező tagoktól lehetett érdeklődni a saját, külföldi egyetemeiken való továbbtanulási lehetőségekről.

Partnereink, a Bosch és az SAP is képviseltették magukat.

Külön köszönetet szeretnénk nyilvánítani a Budapest Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Villamosmérnöki és Informatikai karának, akik az egész hét folyamán helyszínt biztosítottak a Congress számára.

Összességében az EESTEC budapesti tagsága remekül érezte magát és az eddigi visszajelzések alapján a vendégeink is. Számunkra megtiszteltetés volt, hogy ilyen nagyszabású eseményt szervezhettünk, ami nem utolsó sorban rengeteg kihívást, tapasztalatot, munkát és fejlődési lehetőséget nyújtott számunkra.

HÍREK

Autumn Congress Budapesten 2018 novemberében

2018-ban minket, a MAVE-EESTEC LC Budapest csapatát érte a megtiszteltetés, hogy megszervezhetjük egyesületünk egyik legfontosabb eseményét, az Őszi Kongresszust (Autumn Congress). Így Budapest lesz az első olyan Helyi Bizottság…

Az új 2018-2019-es Board/Elnökség bemutatása

A tavaszi félév végén, 2018 június 7.-én az egyesületünk megtartotta az éves Tisztújító Közgyűlését, amikor is a megszokottakhoz hűen az előző elnökség leköszönt és egy új megválasztására került sor. Szeretnénk…

A kiberbiztonság kérdései powered by Zyntern

A Zyntern az idei évben a különleges karrierutak mellett (Zyntern Journey’s) szeretne Neked olyan érdekes IT témákat is elhozni, ami nem csak a programozó réteget mozgatja meg! Gyere el és hallgasd meg a Citi munkatársait a következő…

Facebook

➡Ha valakit érdekelne egy izgalmas több helyszínből álló gyárlátogatás Lengyelországban, vagy a motorbicikli tervezés alapjai Olaszországban, akkor nézzetek rá társszervezetünknek a BEST-nek a nyári kurzusaira és bátorkodjatok jelentkezni! 😀

A több mint 40 helyszínen megrendezésre kerülő szakmai kurzusainkon tanulhatsz megújuló energiáról, mesterséges intelligenciáról, a legújabb technológiákról, de akár karrierépítéssel vagy a mérnökoktatás fejlesztésével kapcsolatban is hasznos tudásra tehetsz szert. Bármilyen téma is érdekel, megtalálod kurzusaink között! A szakmai fejlődés mellett pedig kulturális programokon is részt vehetsz 21 diáktársaddal együtt.

További információért katt ide:
www.best.eu.org/courses
... See MoreSee Less

View on Facebook

2 weeks ago

MAVE - EESTEC LC Budapest
View on Facebook

4 months ago

MAVE - EESTEC LC Budapest
View on Facebook

4 months ago

MAVE - EESTEC LC Budapest

Novemberben folytatódik a Corvinus Geek Club Szakmai Est sorozata. Az őszi félév második alkalmán az okosotthonokról lesz szó.

Gyere el előadásunkra, és megtudhatod, hogy…
...mik a trendek az Internet of Things egyik legnépszerűbb területén! ...milyen lehetőségeket és veszélyeket rejtenek az okosotthonok!
...milyen lehetőségeid, eszközeid vannak a saját otthonod és lakókörnyezeted “okosítása” terén!

Az esemény után állófogadást tartunk, ahol lehetőségetek van beszélgetni az előadókkal és a Geek Club többi tagjával.

A részvétel regisztrációhoz kötött, mivel korlátozottak a helyek. A következő linken várjuk jelentkezésedet:
goo.gl/CV2iGx

#corvinusgeekclub #geekclub #corvinus #it #smarthome #smarthomes #alexa #okgoogle #googlehome #nest #remotecontrolhome
... See MoreSee Less

View on Facebook