IT a Morgan Stanley-nél – a pénz mozgatórugója

Erre a tanfolyamra jelenleg nem lehet jelentkezni

2012.10.10. - 2012.11.15.

A Morgan Stanley a világ egyik vezető befektetési bankja.

Az üzlet minden területén kiváló szakemberekkel dolgozik, akiknek a munkáját a legmodernebb IT infrastruktúra és a folyamatos fejlesztés segíti.

Van kedved bepillantani a kulisszák mögé?

A komplex feladatokhoz (a pénzpiacok számítógépes modellezésétől a nagy megbízhatóságú tranzakciós rendszerek kiépítéséig) a mindenkor elérhető legfejlettebb technológiák alkalmazására van szükség. A vállalat egyik fő erősségének számító informatikai részleg stratégiai partnerként működik együtt a többi részleggel és a világ más vezető technológiai cégeivel hogy a versenytársakkal folytatott kiélezett küzdelemben mindig az elsők között lehessen. Ha érdekel, mi mindennel foglalkozhatsz egy ilyen nemzetközi környezetben, a legfejlettebb technológia és a pénz találkozásánál, gyere el a MAVE és a Morgan Stanley közös szervezésű szemináriumsorozatára!

A szeminárium sorozat végén a tesztet legeredményesebben kitöltőket elismerő oklevéllel díjazza a Morgan Stanley.

Mindezt elhozza neked az ELTE Informatikaikar és Hallgatói Önkormányzata, valamint a  MAVE és a Morgan Stanley közös szervezésű szeminárium sorozata.

A Morgan Stanley-ről:

A MorganStanleyMagyarország a világ egyik legnagyobb befektetési bankjának hazai leányvállalata. Feladatunk az anyacég üzleti tevékenységeinek támogatása többek között az IT üzemeltetés és alkalmazásfejleszés illetve a matematikai modellezés különböző területein. E divíziók hazai tevékenysége folyamatosan bővül, mivel újabb és újabb feladatköröket veszünk át az anyavállalat amerikai, európai és ázsiai központjaitól.

Cégünk üzleti tevékenységének magas színvonalú támogatása érdekében kiemelt hangsúlyt fektet a legmodernebb technológiák használatára, és jelentős beruházásokat tesz informatikai rendszereink folyamatos fejlesztésére.

Fontos információ a jelentkezéshez
Amennyiben ELTÉ-s hallgató vagy, számodra az ELTE IK HÖK weboldalán keresztül kell regisztrálnod ezen a weboldalon: 
http://infha.hu/eloadas

Türelmeteket köszönjük!

Előadások

1. előadás

Téma: Részvénykereskedelmet támogató rendszerek

Helyszín: ELTE É-i épület - Pázmány Péter sétány 1/a 0.62-es terem - "Gróh"
2012.10.10. 18:00 - 20:00

Napjaink pénzügyi termékei egyre bonyolultabbak, ezek árazása, illetve ezen árak különböző piaci változásokra való érzékenységeinek számolása egyre nagyobb és bonyolultab rendszereket igényelnek. Egy, a származtatott eszközök világába történő rövid bevezetést követően az előadás bemutat egy rendszert, amely ilyen számolásokat végez. Szó lesz néhány érdekes technikai problémáról amik felmerültek az implementáció során és prezentálunk rájuk egy-egy lehetséges megoldást

Vizsga

Helyszín: Morgan Stanley
2012.11.15. 15:00 - 19:00

Az utolsó alkalommal az előző előadások által érintett témákból összeállított kérdéssort lehet kitölteni.

2. előadás

Téma: Skálázható, magas rendelkezésre állású technológiák

Helyszín: ELTE É-i épület - Pázmány Péter sétány 1/a 0.62-es terem - "Gróh"
2012.10.17. 18:00 - 20:00

A modern pénzügyi világban elengedhetetlen fontosságú, hogy a banki tevékenységeket támogató informatikai rendszerek rendkívül nagy megbízhatósággal üzemeljenek, elérhetoek legyenek amikor szükség van rájuk. Ez alkalommal olyan gyakorlatban alkalmazott technológiai megoldásokról lesz szó, amelyek képesek teljesíteni ezeket az elvárásokat.

3. előadás

Téma: Árukereskedelmet támogató rendszerek

Helyszín: ELTE É-i épület - Pázmány Péter sétány 1/a 0.62-es terem - "Gróh"
2012.10.24. 18:00 - 20:00

Ezen az előadáson az árutozsdén (olaj, gáz, elektromosság, stb...) való kereskedelem lesz a középpontban. Egy rövid bevezető után az úgynevezett P&L számítások hátterét mutatjuk be, majd egy konkrét rendszer részleteit és az alkalmazott techonológiai megoldásokat, amelyet az árukereskedelemmel foglalkozó brókerek használnak nap mint nap.

4. előadás

Téma: ITIL módszerek támogatása

Helyszín: ELTE É-i épület - Pázmány Péter sétány 1/a 0.62-es terem - "Gróh"
2012.11.07. 18:00 - 20:00

Ez alkalommal betekintést nyerhetünk abba, hogy hogyan lehet egy globálisan elosztott, rendkívül nagyméretű informatikai infrastruktúrát hatékonyan és megbízhatóan üzemeltetni, magas szintű szolgáltatásokat nyújtani a felhasználóknak az ITIL elvek segítségével. Nagy hangsúlyt kapnak továbbá azok a Morgan Stanley-nél fejlesztett és használt eszközök, amelyek ezt elősegítik.